Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Esittely...
 
Kennelnimen takaa löytyy Hanna Sepponen Tampereelta. Sekä espanjanvesikoiriin että amerikanstaffordshirenterriereihin tutustuin vuonna 2008, kun etsin itselleni sopivinta rotua. Tuolloin kävin näyttelyissä tutustumassa eri rotuihin. Halusin harrastuskoiraa ja espanjanvesikoiran luonne ja ulkonäkö miellytti minua. Amstaffihaave jäi tuolloin vielä harkintaan. Sitten vuoden 2009 alussa minulle tulikin ensimmäinen perroni, Marikharon Baudwin eli ”Bobo”. Tällä hetkellä kotoa löytyy siis kolme koiraa – espanjanvesikoirat Bobo & Nala, sekä amerikanstaffordshirenterrieri Siri. Amstaffeihin tutustuin ja seurailin jo aiemmin, mutta ensimmäisen amstaffini Sirin sain 2013. Nämä rodut on aika eri tyyppisiä mutta tuntuu että ne on silti molemmat omia, ja täydentävät toisiaan täällä kotona <3  Olen kotoisin Vaasasta, ja sieltä olen muuttanut ensin Helsinkiin pariksi vuodeksi opiskelemaan ja sieltä sitten Tampereelle. Vaasassa vierailemme edelleen noin kerran kuukauteen tai pariin, sillä sukuni asuu edelleen siellä.
 

 
Kasvattajakurssin olen käynyt vuonna 2011, ja ensimmäiset pennut syntyivät 2016. Minulle – kasvattajan alulle - tärkein tukihenkilö on ollut Marita Partanen (kennel Marikharon: http://www.marikharon.webs.com/index.htm), joka on opettanut niin paljon koirista, espanjanvesikoirista sekä kasvattamisesta ja ollut tuki ja turva, siitä iso kiitos Maritalle! :) Nala olikin Maritan sijoitusnarttu ja ensimmäiset pennut tulivat Maritalle ja pääsin mukaan synnytykseen. 
 
Habanerosin kennelnimi muodostuu meidän kaikkien nimistä, eli: Ha =Hanna, ba=Baudwin(”Bobo”), Ne=Netilyn(”Nala”), si=”Siri”, ja arvotukseksi jää tuleeko vielä ro ;)
Lisäksi nimessä esiintyy habanero, eli yksi tulisimpia chilejä – ja sehän sopii meille tulisen ruuan ystäville, sekä tulisille espanjalaisille ;) Tärkeää Habanerosin koirissa on terveys, luonne sekä muutenkin kaikin puolin rotumääritelmän mukainen koira. Rodunomainen ulkonäkö on siis tietysti yksi osa kokonaisuutta. Uusilta kodeilta toivon halukkuutta yhteistyöhön myös jatkossa, ja toivottavaa olisi myös koiran kanssa harrastaminen – mutta ei tietenkään välttämätöntä. Harrastamista voi olla niin monenlaista, joku harrastaa agilityä tai jälkeä, ja joku saattaa käydä vaikkapa vaeltamassa koiran kanssa. Kasvateilleni yritän parhaani mukaan löytää parhaiten yhteen sopivan perheen, jolloin molempien koiran ja perheen tarpeet on mahdollisimman hyvin huomioitu.
 
 
Eläinhistoriaa..
 
Olen aina rakastanut eläimiä, ja olenkin ollut eläinten kanssa tekemisessä koko elämäni. Pieneläimiä minulla on ollut lähes aina (rottia, hamstereita,kaloja..), kunnes päätin etten ehdi rottiakin hoitamaan. Ensimmäinen koirani, tiibetinterrierineiti Alma (Mindalan makepeace) tuli elämääni vuonna 1995, minun ollessa noin7v... Ilman Almaa en varmaan koiraharrastuksen pariin olisi päätynytkään, sillä minua oli silloin purrut koira vatsaan, ja pelkäsin koiria. Alma oli kuitenkin hyvä ”kuntouttaja” ja koirapelko meni helposti ohi. Almasta jouduimme perheeni kanssa luopumaan 15-vuotiaana alkuvuodesta 2010.. Koirien parissa pyörin myös lapsuuden ystäväni kanssa, jonka kanssa ulkoilutimme naapuruston koiria. Lisäksi silloin tuli yhdessä opiskeltua kaikki koirarodut ulkoa ;D
 
Ratsastusta olen harrastanut pienestä pitäen, mutta viime ratsastuskerrasta on nyt jo useampi vuosi. Meillä oli myös noin puoli vuotta newforestinponi ”Fairy” ylläpitoa vastaan hyvän ystäväni kanssa. Nyt kun olen päässyt koiramaailmaan ei aikani oikein riitä enään ratsastukseen tai muihin eläimiin, vaan olen keskittynyt koiriin. Pääharrastuksena minulla on koirien kanssa agility, ja lisäksi olemme harrastaneet näyttelyitä, jälkeä, tokoa, käyneet sienikoirakurssin jne. Muutenhan koirat ovat kaikessa elämässä mukana eli pääsevät metsälenkeille, mökille, Vaasaan, uimaan ja kaikkeen mahdolliseen mukaan mitä ikinä teemmekin.
 
Lisää tietoa meistä saat ottamalla yhteyttä, jos siis kiinnostuit – otathan yhteyttä!
-Hanna-
 
Mindalan makepeace ”Alma”
©2019 kennel Habanerosin - suntuubi.com